ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1,2 στις 12.30 μμ

Οι περίφημες προεκλογικές υποσχέσεις για ανάκαμψη έχουν προ πολλού ξεχαστεί και η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συνεχίζει ακάθεκτη παρά τις τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις την πολιτική λιτότητας με μοναδικό της όπλο την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων και την ιδεολογική προπαγάνδα των ΜΜΕ. Το νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δις υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο όλων μας και των οικογενειών μας, καθώς σε αυτό περιλαμβάνονται νέες περικοπές στην παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς και αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για αυτό το λόγο έχει ήδη προκηρυχτεί γενική απεργία και πορεία για τις 18 Οκτωβρίου στην οποία οι φοιτητές, ως ενεργό κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι, είναι προωθητικό να συμμετέχουν μαζικά.

Ταυτόχρονα, μέσα από την εφαρμοζόμενη λιτότητα συνεχίζεται η προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα Πανεπιστημία, λόγω των τρομερών περικοπών, λειτουργούν στα όριά τους, με αρκετά μαθήματα να διεξάγονται με δυσκολία λόγω απολύσεων καθηγητών και ανεπάρκεια σε αναλώσιμα, ενώ η φοιτητική μέριμνα έχει περικοπεί στο ελάχιστο με λέσχες και εστίες να κλείνουν και τα δωρεάν συγγράμματα, αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να είναι πιθανό να καταργηθούν από το εαρινό εξάμηνο. Επιπλέον, προχωράει η εφαρμογή του απαξιωμένου νόμου Διαμαντοπούλου, που καταργεί τη δωρεάν παιδεία και τη δημοκρατία στα Πανεπιστήμια, μέσω της προκήρυξης εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης, που θα αποτελέσουν τη δικλείδα για την εισαγωγή διδάκτρων, τις καταργήσεις σχολών και την υποβάθμιση των πτυχίων μας. Στο ΕΜΠ οι εκλογές ορίστηκαν αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά για τις 25/10, ενώ την ίδια εβδομάδα ορίστηκαν εκλογές σε όλα τα ΑΕΙ στην Αθήνα.

Όλα αυτά δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους. Ο σύλλογος πρέπει να συζητήσει ανοιχτά και δημοκρατικά και να αποφασίσει μέσα από δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης την πορεία του το επόμενο διάστημα με στόχους την ανατροπή του μνημονίου που καταστρέφει τις ζωές μας αλλά και του νόμου για τα ΑΕΙ που χειροτερεύει την φοιτητική μας καθημερινότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s