1ο Παμπολυτεχνειακό μάζεμα φοιτητών για τα Μαθήματα Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο της απόφασης του φοιτητικού συλλόγου σε προηγούμενη ΓΣ μέσω ψηφίσματος για τα Μαθήματα Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί Παμπολυτεχνειακό μάζεμα φοιτητών (αλλά και όσων καθηγητών ή εργαζομένων ενδιαφέρονται) την Παρασκευή 26/10 στις 15:00 στα Νέα Κτήρια Ηλεκτρολόγων. Στόχος είναι η διεύρυνση του δικτύου αλληλεγγύης που πέρυσι ξεκίνησε από το ΦΣ ΗΜΜΥ και προσέφερε δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου από του Ζωγράφου και άλλες περιοχές.

Παρακάτω παρατίθεται το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε στην ΓΣ στις 11/10 και αντίστοιχα και στους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ:

ΨΗΦΙΣΜΑ Σ.Φ.Π.Μ. Ε.Μ.Π 11/10/2012
«Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη δημιουργία της νέας τρικομματικής κυβέρνησης και η μνημονιακή πολιτική όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αλλά εντείνεται ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού να μην επιλύονται αλλά να διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Είναι φανερό ότι η πολιτική λιτότητας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη κατάργηση κάθε δικαιώματος συμβάλλει καταλυτικά στην υποβάθμιση των όρων διαβίωσης πολλών συμπολιτών μας. Στις συνθήκες αυτές ο φοιτητικός μας σύλλογος δεν γίνεται να μείνει απαθής αλλά επιβάλλεται με κάθε μέσο να συμβάλλει στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία και η υποστήριξη των δικτύων και κινημάτων αλληλεγγύης. Μέσα από αυτά αποδεικνύεται στην πράξη η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεζόμενων κοινωνικών ομάδων και ανακουφίζονται υλικά τα προβλήματα του κόσμου. Τα δίκτυα αυτά αποτελούν ένα παράδειγμα αυτοοργάνωσης «από τα κάτω», εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας και ταυτόχρονα θέτουν τις βάσεις για μια κοινωνία διαφορετική, βασισμένη στην αλληλοβοήθεια και στη συλλογικότητα μακριά από τις λογικές του ανταγωνισμού και του ατομικού δρόμου που προβάλλονται σήμερα.

Τέτοιο παράδειγμα δικτύων αλληλεγγύης αποτελούν τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που παρέχουν φοιτητές και καθηγητές της σχολής ΗΜΜΥ ΕΜΠ σε μαθητές που δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος της παραπαιδείας που επιβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα. Καλούμε τους φοιτητές του φοιτητικού μας συλλόγου να ενισχύσουν έμπρακτα τα δίκτυα αυτά συμμετέχοντας σε αντίστοιχα μαθήματα. Για το σκοπό αυτό και για την καλύτερη οργάνωσή τους καλούμε το επόμενο διάστημα σε κοινή δράση και συντονισμό με τους άλλους συλλόγους του ΕΜΠ και ιδιαίτερα το φοιτητικό σύλλογο των ΗΜΜΥ όπου έχουν αναπτυχθεί ήδη από την περσινή χρονιά τα δίκτυα αυτά.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s