24/10: Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση

Μετά από συνάντηση εκπροσώπων από τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων καθηγητών και εργαζόμενων του ΕΜΠ καθώς και φοιτητών από συλλόγους με αποφάσεις για συμμετοχή σε Παμπολυτεχνειακή ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η συνέλευση την Τετάρτη στις 11:00 στην Πρυτανεία.

Για εμάς η Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση είναι μια πρωτότυπη δομή η οποία τοποθετεί όλα τα πληττόμενα κομμάτια της πολυτεχνειακής κοινότητας (φοιτητές-εργαζόμενους-καθηγητές) στο να συζητήσουν για το πως θα αντισταθούν στο νόμο-έκτρωμα για τα ΑΕΙ και γενικότερα στην πολιτική λιτότητας που επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Η σύνδεση των κομματιών αυτών είναι το πρώτο βήμα ώστε οι αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία και δημοκρατία στα Πανεπιστήμια να γίνουν κομμάτι των συνολικών κοινωνικών αγώνων ενάντια στο μνημόνιο και την πολιτική που τοποθετεί τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες.

Η παρούσα Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση καλείται σε μια συγκυρία όπου πρέπει να τεθεί επί τάπητος ένας σχεδιασμός για το μπλοκάρισμα του νόμου για τα ΑΕΙ στην πράξη (βλέπε εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης αλλά και μετά από αυτές) και την απονομιμοποίησή του. Παράλληλα, θα πρέπει σιγά σιγά και μέσα από τέτοιες συνελεύσεις να γεννιέται το δικό μας υπόδειγμα για το Πανεπιστήμιο. Για εμάς το Πανεπιστήμιο έχει ως ρόλο την παραγωγή έρευνας και γνώσης για τις ανάγκες τις κοινωνίας σε ένα πλαίσιο λειτουργίας δημοκρατικό που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων του. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε πως η Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση των αλληλέγγυων και αυτοδιαχειριζόμενων παραδειγμάτων μέσα στο ΕΜΠ (δωρεάν μαθήματα σε μαθητές, κοινωνικό παντοπωλείο, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και κυλικεία) ως απάντηση στην κρίση «από τα κάτω» και ως εικόνες από το Πανεπιστήμιο που όλοι οραματιζόμαστε.

ολοι και ολεσ στην παμπολυτεχνειακη συνελευση…

οπλο μασ η αντισταση, δυναμη μασ η αλληλεγγυη…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s