Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό…

Ένα ακόμη νομοσχέδιο εξπρές έρχεται αύριο να ψηφιστεί από τη βουλή. Ένα νομοσχέδιο που θα ιδιωτικοποιήσει βασικές υπηρεσίες που ικανοποιούν κοινωνικές ανάγκες και είναι (και πρέπει να είναι) δημόσιες.

Η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια πλέον περνούν στα χέρια ιδιωτών. Πλέον, ο τρόπος με τον τον οποίο θα διατίθονται και θα χρησιμοποιούνται το ρεύμα και το νερό, θα καθορίζεται κυρίως από έναν παράγοντα: το κέρδος των ιδιοκτητών τους.

Σε οποιαδήποτε χώρα κι αν ξεπουλήθηκαν οι υπηρεσίες νερού σημειώθηκαν μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του, χειρότερη ποιότητα και φυσικά καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων (βλέπε Χιλή).

Εμείς επιθυμούμε όλες οι βασικές υπηρεσίες (υγεία, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες) να είναι δημόσιες, με την έννοια να λειτουργούν με στόχο την  εξυπηρέτηση βασικών κοινωνικών αναγκών, να ελέγχονται από την κοινωνία και να εξελίσσονται με τη βοήθειά της.

Στην ίδια λογική επιθυμούμε ένα Πανεπιστήμιο που θα παράγει γνώση και έρευνα για τις ανάγκες της κοινωνίας και θα λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες των φορέων του (φοιτητών-καθηγητών-εργαζομένων).

Δείτε και: http://www.left.gr/article.php?id=11494

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s