Η γενιά που αντιστέκεται και οραματίζεται

Οι μνημονιακές πολιτικές  της τρικομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΔΗΜΑΡ) που, σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή ελίτ, πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία, επισφραγίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με την ψήφιση του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου, αλλά και του νέου προϋπολογισμού. Τα μέτρα αυτά, αναμφίβολα, θέτουν τα κέρδη του κεφαλαίου πάνω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Πιο συγκεκριμένα, επηρρεάζουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, περικόπτοντας περαιτέρω μισθούς και συντάξεις, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες για τις κοινωνικές παροχές, ενώ χτίζουν ακόμη πιο στέρεες βάσεις για ένα νέο εργατικό μεσαίωνα, εκείνο των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των εξεφτελιστικών μισθών και της ασυδοσίας των εργοδοτών. Παράλληλα, ανοίγουν το δρόμο για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.ο.κ.) γεγονός που αποτελεί την πιο απροκάλυπτη εκποίηση της  δημόσιας περιουσίας.

Η πολιτική αυτή δεν αφήνει ανεπηρρέαστη και την παιδεία. Η δραστική περικοπή δαπανών για την παιδεία, αλλά και το κούρεμα των αποθεματικών των ιδρυμάτων, είναι ήδη εμφανή στα πανεπιστήμια. Συγγράματα κόβονται, τα ιδρύματα αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και μέσα στα πανεπιστήμια έρχεται να διασφαλίσει ο νόμος Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου που προβλέπει ένα πανεπιστήμιο αυταρχικό, έρμαιο των ιδιωτικών συμφερόντων του κεφαλαίου, πολύ μακριά από τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες.

Ο ελληνικός λαός, όμως, συνειδητοποιεί, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τις δεσμεύσεις της για επαναδιαπραγμάτευση, έλεγε συνειδητά ψέμματα και έθετε φανταστικά διλήμματα, προκειμένου να εμποδίσει το αυξανόμενο ρεύμα λαϊκής χειραφέτησης, όπως αυτό εκφράστηκε και μέσα από τα κόμματα της αριστεράς στο σύνολό τους, το οποίο έθετε τα θεμέλια ανατροπής των πολιτικών αυτών, αλλάκαι στις  μαζικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών. Έτσι και την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, όπου εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών, αψηφώντας τη βίαιη κρατική καταστολή παρέμειναν για ώρες στην πλατεία κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Μνημονίου, αντικατοπτρίζουν την οργή και την κινηματική διάθεση του κόσμου.

Όμως δεν σταματάμε εδώ! Την επόμενη εβδομάδα, στις 14 Νοέμβρη οι λαοί της Ευρώπης αντιστέκονται και διαμαρτύρονται για αυτή την πολιτική λιτότητας καλώντας τους εργαζόμενους σε πανευρωπαική απεργία με πρώτες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Ιταλία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα). Οι πληττόμενοι λαοί της Ευρώπης οφείλουν να ενώσουν την δράση τους για την ανατροπή του κυρίαρχου αφηγήματος της ευθύνης των λαών της Ευρώπης για την κρίση, αλλά και για την υπεράσπιση των κεκτημένων χρόνων, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, εντείνει την κρατική καταστολή, λογοκρίνει τη μερίδα εκείνη των ΜΜΕ που εξασκεί αμερόληπτα το δημοσιογραφικό της καθήκον, και στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες όπως οι μετανάστες και τα οροθετικά άτομα, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για την κλιμάκωση της δράσης της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Συνεπώς, το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», και οι αγώνες των φοιτητών του για πραγματική δημοκρατία , ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Όλοι/όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 13/11 ,ώρα 12:30, αμφ. 1,2

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s