Κάλεσμα σε αντιφασιστική δράση…

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ…

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια βιώνουμε την πιο σκληρή επίθεση ως κοινωνία από τις μνημονιακές πολιτικές που στο βωμό του χρέους και αφήνοντας ανέπαφα τα τεράστια κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζών και των εφοπλιστών, έχουν αποδιαρθρώσει όλα τα προηγούμενα κοινωνικά κεκτημένα: οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, οι συλλογικές εργασιακές σχέσεις καταργούνται, δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία, η παιδεία, το νερό, το ρεύμα εμπορευματοποιούνται. Η επίθεση αυτή έχει βρει μπροστά της την καθολική αντίδραση της κοινωνίας, που με συλλογικούς αγώνες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πλατείες, έχει αντισταθεί μαχητικά στην εφαρμοζόμενη πολιτική, χωρίς όμως οι εκάστωτε κυβερνήσεις να έχουν ενσωματώσει το οποιοδήποτε αίτημα. Αυτό το χάσμα μεταξύ τις επιβαλλόμενης οικονομικής πολιτικής και της κοινωνικής αντίδρασης, έρχεται να καλυφθεί με τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και την ιδεολογική και φυσική καταστολή: αύρες και δακρυγόνα, αναίτιες συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες, δημοσίευση προσωπικών δεδομένων διαδηλωτών πριν περάσουν από δίκη, διώξεις σε βάρος απεργών και αγωνιζόμενων πολιτών, δημοσιογραφική λογοκρισία.

Σε αυτό το έδαφος βρίσκει πάτημα η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η οποία υπό την ανοχή του κράτους, επιτίθεται στους πιο αδύναμους της κοινωνίας, τους μετανάστες. Ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα εναντίον μεταναστών δεν συνοδεύονται από καμία σύλληψη, ενώ αντίθετα κακοποιούνται αντιφασίστες και μετανάστες που συλλαμβάνονται. Μια τέτοια τακτική, συσκοτίζει τις αιτίες της κρίσης, καθώς προσπαθεί να στρέψει την οργή του κόσμου όχι στους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσης, αλλά στους πιο εξαθλιωμένους. Ο ρόλος αυτός της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται και από τη γενικότερη δράση της, ζητώντας στο κοινοβούλιο να μην πληρώνουν οι εφοπλιστές φόρους και στήνοντας «ρατσιστικούς ΟΑΕΔ», που το μόνο τους μέλημα είναι να προσληφθούν Έλληνες στις θέσεις ξένων εργαζόμενων με μισθούς πείνας και κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Η δράση της Χρυσής Αυγής στέκεται ενάντια σε όποιον είναι αδύναμος, σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Όμως, η ελληνική κοινωνία, με βαθιά αντιφασιστική παράδοση ενάντια στους χιτλερικούς ναζί και με μεγάλο αντιδικτατορικό αγώνα, δεν πρέπει να αφήσει τους ναζί να δρουν ανενόχλητοι, διευρύνοντας την επιρροή τους στα εξαθλιωμένα στρώματα και τη νεολαία. Με αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία, με δομές αλληλεγγύης «από τα κάτω» και «από όλους για όλους», με διαφύλαξη της δημοκρατίας σε κάθε κοινωνικό χώρο, δημιουργείται ένα πλαίσιο στο οποίο ο φασισμός ασφυκτιά, αφού δεν αντέχει τη δημοκρατία, την ισότητα, την άρση των διακρίσεων αφού ουσιαστικά τρέφεται πάντα από την εναντίωση μιας κοινωνικής ομάδας σε μία άλλη. Οι νεοναζί εγκληματίες πρέπει να απονομιμοποιηθούν στην κοινωνία και να σταματήσουν τη συστημική δράση τους.

Ήδη στο ΕΜΠ, λειτουργεί μετά από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων αντιφασιστική πρωτοβουλία, στην οποία καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν, όπως και αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε γειτονιές. Επίσης καλούμε σε συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 24/11, στις 12:00 στα Προπύλαια, που καλέστηκε από ένα πλήθος πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, θέλοντας να αποτελέσει το εφαλτήριο της γενικευμένης αντιφασιστικής δράσης.

…ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s