«Πάντα ανίκανοι να νικήσουν αυτό που δεν είναι ικανοί να καταλάβουν!» Για την επίθεση στη βίλλα Αμαλίας και την ΑΣΟΕΕ

katastolh5Λίγο μετά τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλο ένα δώρο στη Χρυσή Αυγή και να συνεχίσει στο δρόμο της πολιτικής εκφασισμού της κοινωνίας. «Αστυνομικοί» όλων των ειδών με εντολή εισαγγελέα και παρουσία της Πρυτανικής Αρχής του πανεπιστημίου, εισέβαλλαν στην ΑΣΟΕΕ με  πρόσχημα την «πάταξη του παραεμπορίου» και προχώρησαν σε  προσαγωγές 16 μεταναστών. Στην συνέχεια άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά τα στέκια πολιτικών συλλογικοτήτων παραβιάζοντας τα. Σαν να μην έφτανε αυτό με την παρουσία καναλιών βιντεοσκόπησαν την «τρομερά επιτυχημένη» αστυνομική τους επιχείρηση για το απαραίτητο τρομοshow στα δελτία των 8, λες και πρόκειται για σημείο εγκλήματος! Πέρα, όμως, από το χτίσιμο μιας μαγικής εικόνας από την κυβέρνηση και την αστυνομία γύρω από το ζήτημα της ΑΣΟΕΕ, φαίνεται ότι διεξάγεται ένα συνολικό σχέδιο επίθεσης απέναντι σε κάθε έννοια και συλλογικότητα που περιλαμβάνει την αντίσταση και μάχεται για τη δημοκρατία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ έγινε μόλις λίγες μέρες μετά από την εισβολή στη βίλα Αμαλίας, δηλαδή σε ακόμη έναν κοινωνικό χώρο όπου αποτελεί πεδίο δράσης κινημάτων και μετατόπισης συνειδήσεων.

Ας τα δούμε όμως ένα-ένα…

Το πρόσχημα του παραεμπορίου:

Η παρουσία μεταναστών μικροπωλητών στην ΑΣΟΕΕ παρατηρείται χρόνια, ενώ η παρουσία των ΜΑΤ και η στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για όλα τα δεινά ξεκίνησε από πέρυσι, στον 2ο χρόνο Μνημονίου. Δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο… Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση  στοχοποιεί  τόσο έντονα τους μετανάστες μικροπωλητές και γιατί ειδικά τώρα, σε εποχή Μνημονίου; Γιατί στοιβάζονται τόσοι άνθρωποι στην Αθήνα και ποιους ωφελεί αυτό;

Πριν την κρίση οι μετανάστες περνούσαν σχεδόν απαρατήρητοι γιατί  οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι Έλληνες εργοδότες τους χρειάζονταν ως φτηνό εργατικό δυναμικό και πλούτιζαν από αυτούς αφήνοντας τους χωρίς δικαιώματα. Τώρα σε εποχή κρίσης και Μνημονίου έχουν μετατραπεί σε «λαθραίους» που «δεν χωράνε» και πρέπει να φύγουν. Η κυβέρνηση θα πει ότι φταίνε οι μετανάστες για να στρέψει σε αυτούς την προσοχή μας. Να μην ασχολούμαστε με το Μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας οδηγεί στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Λες και οι πλανόδιοι μικροέμποροι κλείνουν τα μαγαζιά και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης. Λες και το παραεμπόριο εμφανίζεται ως φαινόμενο που κατέβηκε από τον ουρανό και όχι ως αποτέλεσμα των μνημονίων και της ανάγκης για επιβίωση απέναντι στην εξαθλίωση. Λες και ο αστυνομικός μηχανισμός που του αναθέτει το κράτος να πατάξει το παραεμπόριο δεν είναι αυτός που το τροφοδοτεί συμμετέχοντας στα κυκλώματα (και όχι μόνο αυτά όπως έδειξε η υπόθεση με την οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών από αστυνομικούς στο Βόλο). Λες και η φοροδιαφυγή του μετανάστη μικροπωλητή είναι σημαντικότερη από την φοροδιαφυγή των εφοπλιστών  και των μεγάλων επιχειρήσεων στην οποία οι κυβερνώντες κάνουν τα στραβά μάτια. Και οι ίδιοι οι μικροπωλητές είναι άνθρωποι, όχι αριθμοί και η δραστηριότητα τους αποτελεί το έσχατο μέσο επιβίωσης τους  και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Στεκόμαστε δίπλα τους γιατί  καταλαβαίνουμε ότι η θέση τους ως μετανάστες σύντομα μπορεί να είναι και η δική μας θέση. Έτσι η αλληλεγγύη στην πράξη και η στήριξη αυτών των ανθρώπων είναι αυτονόητη και δεν πάμε βήμα πίσω. Πολεμάμε την εξαθλίωση, όχι τους ίδιους τους εξαθλιωμένους. Πολεμάμε για τα δικαιώματά μας που είναι στενά συνδεδεμένα με τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των μεταναστών.

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί από τα δελτία των 8:

Στη περίπτωση αυτή βέβαια το παραεμπόριο λειτούργησε και ως πρόσχημα, όπως ακριβώς και η υποτιθέμενη διακίνηση ναρκωτικών στη Βίλλα Αμαλίας. Η επιχείρηση είχε εξ αρχής ως σκοπό την εισβολή στα πολιτικά στέκια. Γι’ αυτό κλήθηκε ο εισαγγελέας, γι’ αυτό ο πρύτανης άδειασε από πριν τη σχολή και βρισκόταν στο χώρο, γι’ αυτό επέλεξαν τη περίοδο των διακοπών ώστε να μην υπάρχει κόσμος να αντιδράσει. Οι μικροπωλητές με τα προϊόντα τους μπήκανε στο προαύλιο και η πόρτα της σχολής ήταν κλειστή. Η αστυνομία όμως πήγε στο υπόγειο όπου βρίσκονταν τα στέκια συλλογικοτήτων. Όποιος δεν βλέπει τη πολιτική στοχοποίηση απλά εθελοτυφλεί.

Όποιος δε βλέπει τον εκτοπισμό του πολιτικού λόγου που αντιστέκεται στην απαξίωση του πανεπιστημίου ως συνέχεια του νόμου Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου απλά ξεχνά τη σημασία των σπουδών του και του αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Η αστυνομική εισβολή ήταν μια προσπάθεια να πληγεί ένας ακόμα χώρος της περιοχής που αντιστέκεται στην επέκταση της δράσης της Χρυσής Αυγής, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται. Αλλά η  επίθεση  δεν έγινε μόνο γι’ αυτούς που την υπέστησαν αλλά και  γι’αυτούς που την είδαν. Έγινε για να δούνε όλοι τι θα παθαίνει όποιος αντιστέκεται. Πως αλλιώς θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια αντιλαϊκή πολιτική παρά με το φόβο της καταστολής; 

Έτσι στήθηκε ένα ακόμα τρομοshow με τα κανάλια να δίνουν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. Κάθε  έμπρακτη αντίθεση στη βία του κράτους μεταφράζεται ως τρομοκρατία, κάθε  προσπάθεια έκφρασης διαφορετικού λόγου μεταφράζεται ως περιθωριακή προπαγάνδα. Ο ίδιος ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας ήρθε εσπευσμένα από τη Κέρκυρα για να συμμετάσχει στο show από το κεντρικό δελτίο του MEGA. Το ίδιο MEGA που μαζί με τα άλλα μέσα εκθείαζαν τον Παπακωνσταντίνου που μας οδήγησε στο μνημόνιο, ενώ τώρα σπεύδουν να τον καταδικάσουν. Τα ίδια μέσα που στήνουν κάθε μέρα τη συναίνεση πάνω σε εκβιασμούς και παίρνουν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος για να διατηρήσουν την αγαστή τους συνεργασία.

Να συνηθίσουμε στο φόβο:

 

Όμως, το τρομοshow ξεκίνησε με την επίθεση στη βίλλα Αμαλίας πρωτοδοκιμάζοντας την τακτική που εφάρμοσαν και στην ΑΣΟΕΕ. Πέρα από τις πλαστές κατηγορίες και τη διαμόρφωση μιας εικόνας ανομίας από το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας και τους φασίστες, η πραγματική επίθεση είναι στις συνειδήσεις… Η βίλλα Αμαλίας αποτελούσε πάντα όχι μόνο ένα χώρο κοινωνικής αντίστασης και δημιουργίας, αλλά κυρίως ένα χώρο όπου αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και την πολιτική μέσα από την αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης που μετά τα κινήματα των πλατειών δείχνει να καταστέλλει με συνέπεια κάθε πυρήνα αντίστασης και δημιουργίας! Εδραιώνουν το φόβο εκεί που η κοινωνία σπέρνει την αντίδραση!

Άνομος ποιος ;

Και όσο για το ότι μας κατηγορούν για άνομους: Αν νόμος είναι οι μισθοί πείνας, αν νόμος είναι η καταστολή των ΜΑΤ, αν νόμος είναι η ασυλία του κεφαλαίουαπό τους φόρους , αν νόμος είναι το ξεπούλημα των ζωών μας, αν νόμος είναι τα χαράτσια, αν νόμος είναι τα ο Πρετεντέρης και η διαπλοκή τότε ναι είμαστε υπερήφανα άνομοι! Όπως άνομοι είναι όποιοι αντιστέκονται σε κάθε εξουσία που φτιάχνει και ερμηνεύει τους νόμους κατά πως τη βολεύουν. Όπως άνομες ,για τους ακροδεξιούς που κυβερνούν, είναι και οι ιδέες που ανατρέπουν την ιστορία και διεμβολίζουν συνειδήσεις. Ευτυχώς για μας, οι ιδέες δεν φυλακίζονται και δεν καταστέλλονται!

Ποιά κανονικότητα ;

Ακούμε συχνά να μιλάνε για διασφάλιση της ομαλότητας και της καθημερινής ζωής… Ποιάς ζωής ; Οι πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής και της εξαθλίωσης έχουν μόνο θύματα. Μπορεί κανείς να τα δει ν’ αργοπεθαίνουν σε κοινή θέα στους δρόμους της πόλης. Κάποιοι κάνουν ακόμα πως δεν καταλαβαίνουν. ΔΝΤ, ΕΕ, εργοδότες, μιντιάρχες, κυβερνήσεις, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο πλουτίζουν πάνω στη δική μας εργασία. Όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για συλλογικό αγώνα για να μην καταλήξουμε μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και τον αυταρχισμό ας αναλάβουν δράση τώρα.

 

Ας τους δείξουμε ότι η αλληλεγγύη μας είναι πιο δυνατή από το φόβο και την καταστολή τους!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s