ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σε μια σχολή που ολοένα συρρικνώνει τον ελεύθερο χρόνο και περιορίζει το χώρο για τους φοιτητές να συνδιαμορφώνουν πάνω στα θέματα που αφορούν την καθημερινή τους ζωή, έρχεται να προστεθεί και η άρνηση της καθιέρωσης εξεταστικής για τους φοιτητές που βρίσκονται επί πτυχίω.

Βέβαια, η λογική αυτή της μηδενικής ανοχής έρχεται να προστεθεί σε ένα σχέδιο που έχει μπει ήδη μπροστά από πέρυσι με το πλαίσιο του νόμου Διαμαντοπούλου και θέλει τα χρονικά όρια για την ολοκλήρωση των σπουδών να στενεύουν, τις σπουδές να εξατομικεύονται μέσω των πιστωτικών μονάδων, τους φοιτητές να χρεώνονται μέσω δανείων πριν μπουν ακόμα στη σχολή, τα δίδακτρα να βρίσκονται προ των πυλών και ό,τι άλλο προκύψει…

Με αυτή την έννοια κάθε διεκδίκηση που ενισχύει την αυτοδιάθεση στις σπουδές μας, που διευκολύνει την καθημερινότητά μας, που θέτει στο επίκεντρο το πανεπιστήμιο των αναγκών και όχι της ρουτίνας και των εξεταστικών κέντρων, οφείλει να είναι διεκδίκηση όλων μας!

Απαιτούμε:

  • Καθιέρωση συμπληρωματικής εξεταστικής μετά το τέλος της χειμερινής και καλοκαιρινής περιόδου για τους επί πτυχίω φοιτητές.
  • Ο φοιτητές που παρακολούθησαν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό εξαμήνων για λήψη πτυχίου να μπορούν να προσέρχονται στις εξετάσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και Ιουνίου.
  • Να καθοριστεί μέτρο οφειλόμενων μαθημάτων για τη συμμετοχή στην επί πτυχίω εξεταστική, κατ’ αναλογία με τον απαιτούμενο αριθμό για εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Προτείνεται ως μέτρο τα 5 οφειλόμενα μαθήματα, όπως ισχύει και σε άλλες πολυτεχνικές σχολές.
  • Να ανοίξει διάλογος στη σχολή με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών και όχι μόνο της συνυπεύθυνης για το πρόβλημα και «υπεύθυνης» ΔΑΠ (που συμμετέχει τόσα χρόνια στην επιτροπή προπτυχιακών, αλλά το πρόβλημα παραμένει παρά τη συνέπειά τους –την ποιά?- για τα φοιτητικά ζητήματα…).
  • Ουσιαστική διάχυση της γνώσης για ένα δημοκρατικό και δημόσιο πανεπιστήμιο όπου οι φοιτητές δε χρειάζεται να καταφεύγουν σε «βοηθήματα» που ενισχύουν την παραπαιδεία και το εμπόριο σημειώσεων στις σχολές.

Το μέλλον και οι σπουδές μας δεν υποθηκεύονται, οι αποφάσεις που μας αφορούν δεν χαρίζονται σε άλλους!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s