Ετυμολογία μιας συγγνώμης

Ετυμολογία μιας συγγνώμης

[ συγγνώμη < συγγιγνώσκω < συγ (< σύν) + γιγνώσκω ]

Ύστερα από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, νιώθουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, αλλά και  να απαλύνουμε τον πόνο και την αδικία που προκαλέσαμε με τα «ψεύδη» μας.

Ενώπιον όλων, λοιπόν, με ταπεινές διαθέσεις, με αίσθημα ευθύνης (ναι, από αυτό που η ΔΑΠ έχει μονοπώλιο στη σχολή μας), αλλά και με υψηλή δόση αυτοκριτικής και μετάνοιας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Ζητάμε δημόσια «συγγνώμη», που ψευδώς κατηγορήσαμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι απλως δεν προασπίστηκε την απόφαση του συλλόγου για μεταφορά του μαθήματος της Τεχνικής Υδρολογίας. Η Αλήθεια είναι ότι, όχι μόνο δεν την προασπίστηκε, αλλά εν τέλει συνέναισε με την αρχική απόφαση της Γραμματείας. Για το λόγο αυτό, καλούμε τόσο  τη Γραμματεία, όσο και τον αγαπητό Πρόεδρο της σχολής, με τον οποίο η ΔΑΠ διατηρεί αγαστή σχέση, να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να ανακαλέσουν, επιλύοντας την παρεξήγηση που οι ίδιοι προκάλεσαν, καθώς σε δικές τους παραδοχές στηρίξαμε τις κατηγορίες μας.
  • Συνεχίζοντας, πάντα με το ίδιο αίσθημα «μετάνοιας», μιας και οι συνάδελφοι της ΔΑΠ στην ανακοίνωσή τους μας εγκαλούν, οφείλουμε να παραδεχτούμε τον ανώτερο πολιτικό πολιτισμό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αναμφίβολα, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε, ούτε καν να τον προσεγγίσουμε. Προφανώς, πολιτικός πολιτισμός, για μία παράταξη που θέλει να λέγεται πολιτική, σημαίνει να στήνει μαγαζάκια με σημειώσεις, δίκτυα αντιγραφών στις εξεταστικές, να διοργανώνει…πολιτικές συζητήσεις σε φιλόξενους χώρους νυχτερινών μαγαζιών και κλαμπ, να μη μιλά ποτέ πολιτικά στις συνελεύσεις και να μην παραδέχεται την άμεση σύνδεσή της με συγκεκριμένο πολιτικό φορέα(μάλλον από ντροπή…).Υποσχόμαστε, λοιπόν, ενώπιον όλων, ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς να γίνουμε μέτοχοι του υγειούς φοιτητικού συνδικαλισμού που εκπροσωπεί η ΔΑΠ, ξεκινώντας, άμεσα, από μία πολιτική επίσκεψη στον Παντελή Παντελίδη.
  • Απολογούμαστε που τα τελευταία χρόνια «κοιμόμασταν» και δεν καταφέραμε να σταθούμε αντίστοιχοι της αγωνιστικής συνέπειας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έδωσε και συνεχίζει να δίνει «σκληρό» αγώνα για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Πράγματι, δε σταθήκαμε άξιοι της συγκυρίας, καθώς διαλέξαμε έναν εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο δράσης. Προτιμήσαμε τις συνελεύσεις, τις αγωνιστικές δράσεις, τις πορείες, τις καταλήψεις και καταφέραμε να εμποδίσουμε, μέχρι και σήμερα, την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, αλλά και τη νέα καρικατούρα του, το νόμο Αρβανιτόπουλου. Αντ’αυτού, επρεπε να λέμε ότι διαφωνούμε, παράλληλα να κάνουμε εκδηλώσεις-κολλητιλίκια με τον κ.Γκόλια και ενίοτε να εμφανιζόμαστε αγκαλια με Νεοδημοκρατικά στελέχη (Κεφαλογιάννη,Σαμαρά), αυτούς δηλαδή που εφαρμόζουν τον εν λόγω νόμο. Ζητούμε ταπεινά «συγγνώμη».
  • Δηλώνουμε μετάνοια που δεν αντιλαμβανόμαστε τη συνδικαλιστική μας δράση, ως παραγοντισμό,  πρωτοκολλήσεις και συμβιβασμούς σε προσωπικό επίπεδο με τη διοίκηση της σχολής. Δε θεωρούσαμε τους εαυτούς μας σωτήρες και δεν επιζητούσαμε από τον κόσμο της σχολής τίποτε άλλο, παρά την ενεργή συμμετοχή του ώστε ο ίδιος να προασπίσει τα συμφέροντά του με τη δική μας αρρωγή και  συμπαράσταση. Δεσμευόμαστε ότι από τούδε και στο εξής, οι προτάσεις μας δε θα είναι τίποτα άλλο παρά αφίσες και καταχωνιασμένα προγράμματα, ότι θα δρούμε μυστικά, μακριά από το σύλλογο, σε διαδρόμους και θα σας καθησυχάζουμε, ενώ στην πραγματικότητα δε θα παλεύουμε για τίποτα,πέρα απο τα δικά μας οφέλη.

Η παραπάνω ανακοίνωση αποτελεί μία μικρή συμβολή του ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ στην ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ της Νέας Δημοκρατίας, ως ένδειξη καλής θέλησης και μετάνοιας απέναντι στη ΔΑΠ, φοιτητικής παράταξης της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, που εφαρμόζει το μνημόνιο και το νέο νόμο στα Πανεπιστήμια.

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΑΡ.ΕΝ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s