Ανακοίνωση ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ, σχετικά με τις εξελίξεις στη «Μηχανική Συνεχούς Μέσου»

Την Παρασκευή 07/06 εξετάστηκε γραπτώς, βάσει του προγράμματος, το μάθημα «Μηχανική συνεχούς μέσου». Ο καθηγητής του μαθήματος, Κ. Λαζόπουλος, προσήλθε στην εξέταση με θέματα ίδια με αυτά του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. Έτσι πολλοί φοιτητές, μιας και η εξέταση γίνεται με ανοιχτές σημειώσεις,  έτυχε να έχουν λυμένα μαζί τους τα περσινά θέματατα, τα οποία ο καθηγητής απαίτησε να μη χρησιμοποιήσουν.

Λίγες μέρες μόνο μετά την εξέταση, ο κ. Λαζόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ότι θα υπάρξει επιπλέον υποχρεωτική προφορική εξέταση, για όλους τους εξεταζομένους, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Θεωρούμε τη στάση αυτή του Κ. Λαζόπουλου απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, πώς, εφόσον το μάθημα εξετάζεται με ανοιχτές σημειώσεις, νοείται η πράξη της αντιγραφής. Πολλώ δε μάλλον, δε μπορούμε να δεχτούμε την ποινικοποίηση της ΥΠΟΨΙΑΣ (και μόνο) αντιγραφής, έναντι όλων των φοιτητών. Εαν ο Κ. Λαζόπουλος θεωρούσε ότι τα ίδια με τα περσινά θέματα θα δημιουργούσαν προβλήματα και εφόσον εκείνος κάνει την επιλογή των θεμάτων, μπορούμε να πούμε κατηγορηματικά ότι φέρει ακέραια την ευθύνη του προβλήματος που δημιούργησε, τόσο με την επιλογή των θεμάτων όσο και με την αυθαίρετη μετέπειτα στάση του.

Το παραπάνω περιστατικό, εντάσσεται σε μία συνολικότερη αφήγηση, που θέλει το πανεπιστήμιο, ένα εντατικοποιημένο κέντρο γνώσης, όπου οι φοιτητές θα καλούνται να υλοποιούν ακόμα και τις πιο παράλογες απαιτήσεις και αυθαίρετες επιλογές των καθηγητών. Εμείς, οραματιζόμενοι ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο, όπου δε θα είναι απλά εξεταστικό κέντρο, αλλά θα προσφέρει ουσιαστική γνώση με κοινωνικό χαρακτήρα, ένα πανεπιστήμιο που ως προτεραιότητά του θα θέτει το φοιτητή και ιδιαίτερα τον οικονομικά αδύναμο, το βέβαιο είναι ότι θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές.

Για αυτό, λοιπόν, καλούμε τον υπόλοιπο κόσμο της σχολής, να μην αφήσει την αυθαιρεσία τον καθηγητών να γίνει κανονικότητα. Τους καλούμε να έρθουν σε συντονισμό, προκειμένου να δράσουμε συλλογικά από εδώ και πέρα, ώστε να πετύχουμε το αυτονόητο. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ. ΕΜΠ, έχει πάρει ανάλογη απόφαση και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, της οποίας η ημερομηνία θα ορισθεί εντός ημερών. Περιστατικά του παρελθόντος, έχουν αποδείξει, ότι μέσα από τις συλλογικές διεκδικήσεις και μόνο, υλοποιούνται τελικά τα αιτήματά μας.

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η προφορική εξέταση
  • Ο κάθε εξεταζόμενος να βαθμολογηθεί από το γραπτό του και μόνο
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s