ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές αναφορές και από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και από τα μίντια σχετικά με το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων στους υπαλλήλους, κυρίως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι αναφορές αυτές δεν άργησαν να μετατραπούν σε πραγματικότητα καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι «πετάει» στο δρόμο το 70% των υπαλλήλων υποστηρικτικού προσωπικού πανελλαδικά, ποσοστά που στο ΕΜΠ θα φτάσουν το 50%. Όπως και σε κάθε κλάδο και κοινωνική ομάδα έτσι και σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνητικός πολιτικός λόγος φροντίζει πρώτα να απαξιώσει το έργο τους και να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα του, επικαλούμενη κάποια αόριστα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, λίγο πριν τον διαλύσει.

 Αν σκεφτούμε την σημασία του υποστηρικτικού προσωπικού (ΙΔΑΧ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ)  στη διοικητική, εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία ενός ΑΕΙ-ΤΕΙ (βοήθεια σε εργαστηριακά μαθήματα, οργάνωση εξεταστικών περιόδων, ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικές εργασίες και αναρίθμητες άλλες λειτουργίες) συνειδητοποιούμε ότι μιλάμε πλέον όχι μόνο για ιδρύματα που θα υπολειτουργούν, αλλά για ιδρύματα που θα μας στερούν ό,τι μέχρι χθες μας φαινόταν αυτονόητο. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια συνολικότερη επίθεση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο μετά από τη θέσπιση των συμβουλίων διοίκησης, το σχέδιο «Αθηνά», αλλά και την ωμή εισβολή και καταπάτηση των κοινωνικών χώρων και σχολών από τα ΜΑΤ, μια συνολική επίθεση για την πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Το γεγονός ότι  1.765 άνθρωποι θα χάσουν τις δουλείες τους, οι πρώτοι 200 μάλιστα από αυτούς άμεσα (μες στις επόμενες δύο εβδομάδες), δεν χαρακτηρίζεται μεμονωμένο ή τυχαίο χρονικά. Έρχεται σε μια συγκυρία όπου πλέον κάθε εργασιακός κλάδος και εργασιακό δικαίωμα διαλύεται,τράπεζες αρπάζουν  τα σπίτια των υπερχρεωμένων οικογενοιών,δάσκαλοι πετιώνται στο δρόμο αδυνατώντας να χωρέσουν στο ‘’success story’’ της κυβέρνησης . Ο αγώνας των εργαζόμενων στο ΕΜΠ είναι αναγκαίο να συνδεθεί με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών, των εργαζόμενων στους δήμους και στα νοσοκομεία, να οικοδομήσει ένα μέτωπο που θα κλιμακώσει την αντίσταση με ορίζοντα τη 48ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ 18-19 Σεπτεμβρίου και με στόχο την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.  Ο αγώνας των εργαζομένων, είναι αγώνας των φοιτητών, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, την Τρίτη 3/9 η συνέλευση των Συλλόγων των εργαζομένων του ΕΜΠ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία απεργία διαρκείας και αναστολή λειτουργίας όλων των εργασιών στην Πολυτεχνειούπολη και στο κτ.Πατησίων, με περιφρούρηση από τους εργαζόμενους από Πέμπτη 5/9 καθώς και Παμπολυτεχνειακή συνέλευση την Παρασκευή 6/9.

•Καλούμε όλες και όλους στην περιφρούρηση της απεργίας από Πέμπτη 5/9 και σε συμμετοχή στην Παμπολυτεχνειακή συνέλευση την Παρασκεύη 6/9 στις 12:00 στο κτήριο Διοίκησης.

•Απαιτούμε καμία απόλυση στο ΕΜΠ και σε κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s