ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΣΤΟ ΔΣ (6/9) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΠΜ, με σκοπό τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη. Τα γεγονότα που βιώσαμε εκεί είναι άνευ προηγουμένου και καθώς, αξιακά, θεωρούμε ότι οι διεργασίες του ΔΣ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εξωτερικές ως προς τα υπόλοιπα μέλη του φοιτητικού συλλόγου, είναι χρέος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο της σχολής για την έκβασή του.

Πριν γράψουμε το οτιδήποτε, να τονίσουμε ότι οι «αγωνιστές» της διαλυμένης ΠΑΣΠ, αυτοί οι ιδεαλιστές της «από τα χρόνια του Ανδρέα ενωμένης Αριστεράς», απουσίαζαν, όπως συνηθίζουν να κάνουν τον τελευταίο χρόνο και ότι οι δαπίτες στην αρχή του ΔΣ, διαλαλούσαν σε κάθε τόνο, ότι στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

Παρ΄όλα αυτά, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αρνήθηκαν να υπογράψουν το ΔΣ για τη διεξαγωγή της ΓΣ με κύριο θέμα ακριβώς τις απολύσεις στο ΕΜΠ, μετερχόμενοι κάθε είδους φτηνή δικαιολογία. Μεταξύ άλλων εξέφρασαν το φόβο τους να γίνει η συνέλευση στο κτήριο Γκίνη, καθώς, όπως ισχυρίζονται, οι Δαπίτες κινδυνεύουν στο κάτω πολυτεχνείο. Εμείς αναρωτιόμαστε: Υπάρχει άραγε μέρος  στην Αθήνα, όπου Δαπίτες και ΟΝΝΕΔίτες μπορούν να κάνουν πολιτικές -ο θεός να τις κάνει- διαδικασίες άφοβα σε αφύλαχτο δημόσιο χώρο και όχι, όπως συνήθως, σε αποστειρωμένα ξενοδοχεία ή φυλασσόμενους χώρους; Και κάτι ακόμα: Έχουν αναρωτηθεί ποτέ οι συνάδελφοι της ΔΑΠ, τι είναι εκείνο που νομίζουν ότι τους φέρνει σε «κίνδυνο»; Μήπως είναι η άθλια και απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική την οποία υπερασπίζεστε με κάθε μέσο; Μήπως, για αυτό τελικά επιδιώκετε την κατάργηση  του ασύλου;

Στη συνέχεια, οι Δαπίτες ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα τεκτενόμενα και ότι επιθυμούσαν ο συλλογος να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, μέρα που συνεδριάζουν σύλλογοι των εργαζομένων. Αμέσως, εμείς καλέσαμε εργαζόμενους που βρίσκονταν στο χώρο και περιφρουρούσαν την απεργία, προκειμένου να  τους ενημερώσουν. Οι εργαζόμενοι, επαλήθευαν τα λεγόμενά μας και καλούσαν τους Δαπίτες να συναισθανθούν ότι το μέλλον των εργαζομένων είναι κοινό με αυτό των φοιτητών και να καλέσουν σε ΓΣ, καθώς όπως οι ίδιοι τόνιζαν, χρειάζονται τη στήριξη των φοιτητών.

Ύστερα από έντονες πιέσεις τόσο από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, όσο και από τους εργαζόμενους, οι Δαπίτες άρχισαν σιγά σιγά να φανερώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Μας είπαν, ότι θέλουν να δοθούν τα μαθήματα και ότι δεν θέλουν ο σύλλογος να βγει μπροστά και να συμπαρασταθεί στην πράξη στον αγώνα τον εργαζομένων, αλλά να αρκεστεί σε φηφίσματα «αλληλεγγύης». Επίσης μας εξέφρασαν το φόβο τους, ότι σε περίπτωση που ο Σύλλογος, μέσω της συνέλευσης έπαιρνε απόφαση για Ανοιχτή Σχολή, οι αριστερές δυνάμεις δε θα διασφάλιζαν, ότι την αμέσως επόμενη μέρα, η σχολή θα ήταν ανοιχτή, καθώς οι εργαζόμενοι θα συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς όμως να πουν ξεκάθαρα ότι επιθυμούν η σχολή να ανοίξει. Πλήρης παράνοια για να μην φανερωθεί η στάση τους υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησής τους και των απολύσεων. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι «έκραζαν» τους Δαπίτες και τους θύμιζαν ότι έπρεπε να ντρέπονται για αυτό που είναι.

Και αναρωτιόμαστε πάλι, εμείς, οι αφελείς: Πώς γίνεται να είναι όλοι ενημερωμένοι για τα τεκτενόμενα, εκτός από τους Δαπίτες; Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν στην πράξη για να στηρίξουν τον αγώνα τον εργαζομένων; Μήπως τελικά δεν τον στηρίζουν; Γιατί φοβούνται τη συνέλευση; Πότε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διασφάλισε την εφαρμογή απόφασης του Συλλόγου; Μήπως σκοπεύουν οι ίδιοι να προτείνουν Ανοιχτή Σχολή και φοβούνται την αντιπαράθεση; Αλλά, ακόμα και στην περίπτωση που η συνέλευση έπαιρνε απόφαση για κατάληψη, με ποια δικαιοδοσία οι δαπίτες προδικάζουν το αποτέλεσμα μιας συνέλευσης και τη λογοκρίνουν a priori; Μήπως εν τέλει, επιθυμούν να φιμώσουν το σύλλογο και τη φωνή των εργαζομένων μέσω αυτού και ο κόσμος της σχολής να παραμείνει στην άγνοια, μεταξύ αόριστης αριθμολογίας και φημών;

Εμείς, λοιπόν, αποφασισμένοι να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων, καθώς τον αντιλαμβανόμαστε ως αγώνα της κοινωνίας ολόκληρης, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο αγώνας αυτός να είναι νικηφόρος. Καλούμε σε συνέλευση, εκμεταλλευόμενοι τη χρήση της απαρτίας, καθώς θεωρούμε, ότι σε μια τέτοια συγκυρία, είναι χρέος του Συλλόγου μας να συζητήσει ανοιχτά και να δράσει.

Δεν μας πτοούν οι δικαιολογίες και οι κωλυσιεργίες της ΔΑΠ. Μας δίνει δύναμη το ασφυκτικά γεμάτο από καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές κτήριο υποδοχής στην πρυτανεία, κατά τη διάρκεια της παμπολυτεχνειακής συνέλευσης. Μας δίνουν δύναμη τα καλέσματα  και οι παροτρύνσεις των εργαζομένων. Μας δίνουν δύναμη, οι ίδιες μας οι ανάγκες, για μία δημόσια, υψηλού επιπέδου και δωρεάν παιδεία.

Όλοι και όλες στη Συνέλευση τη Δευτέρα, στις 12:00 στο Γκίνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s