ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σήμερα μαζεύτηκε ένας αριθμός ατόμων γύρω στα 100. Έγινε πολύ καλή κουβέντα με τοποθετήσεις όχι μόνο με παιδιά από σχήματα αλλά και πολλούς ανένταχτους. Στην αρχή της κουβέντας έγινε ενημέρωση και τοποθέτηση από εργαζόμενους του ΕΜΠ που ήταν εκεί και συμμετείχαν στη συνέλευση καθ’όλη τη διάρκειά της. Το στίγμα που δόθηκε από τις τοποθετήσεις ήταν η ανάδειξη της κρισιμότητας της κατάστασης, αλλά και η ανάδειξη του αγώνα σε αγώνα όλου του πανεπιστημίου απέναντι στις πολιτικές που το υποβαθμίζουν (απολύσεις, υποχρηματοδότηση). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αναδείχθηκε σαν αίτημα η διαμόρφωση ενός συντονισμένου αγώνα με τα υπόλοιπα οργανικά κομμάτια του ΕΜΠ.

Από τη δική μας μεριά ως σχήμα έγινε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στη συζήτηση με ένα κείμενο συμβολής προσπαθώντας να συνδιαμορφώσουμε κάτι από κοινού με όλο τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Δεν κάναμε συνολική τοποθέτηση γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί χώρος σε τοποθετήσεις ανθρώπων εκτός σχημάτων και παρατάξεων και γι αυτό κάναμε μικρές σε διάρκεια τοποθετήσεις (ένα πρότυπο που θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε και σε επόμενες διαδικασίες). Μπορεί να είναι ένας τεχνικός τρόπος, αλλά σε κάθε περίπτωση ανοίγει το δρόμο για μια πιο πλατιά συμμετοχή του κόσμου που ενδιαφέρεται να συνδιαμορφώσει.

Τέλος, θεωρήσαμε ότι παρά την έλλειψη απαρτίας ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο Γκίνη μπορούσε να αποτυπώσει την κουβέντα σε ένα κείμενο αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους και σε ένα κάλεσμα σε συντονισμό και κοινές δράσεις με τους άλλους συλλόγους (εργαζομένων, ΔΕΠ, φοιτητών) εφόσον υπήρχε σύγκλιση απόψεων των παρευρισκομένων . Από μεριάς των υπόλοιπων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν (εαακ, πκς) θεωρήθηκε ότι δε μπορεί να υπάρξει αυτή η δυνατότητα κολλώντας σε γραφειοκρατικά και άλλα «εμπόδια», οπότε δεν υπήρξε κάποια συνδιαμόρφωση κειμένου απόφασης στη συνέχεια. Παρ’όλα αυτά υπάρχει κάλεσμα σε αυριανό ανοιχτό ΔΣ, όπου εμείς προτείναμε το κείμενο που θα κατέβει να έχει συνδιαμορφωθεί από την συζήτηση που προηγήθηκε και τον κόσμο που ήταν εκεί (και σε καμία περίπτωση από τα δύο σχήματα μόνο), κάτι που δεν έγινε δεκτό από τις υπόλοιπες συλλογικότητες.

Παρά την απουσία απόφασης, υπάρχουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους και τους καθηγητές στις οποίες καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει:

  • Απεργιακές περιφρουρήσεις των εργαζόμενων του ΕΜΠ στις πύλες στο συγκρότημα Ζωγράφου και Πατησίων.
  • Πορεία των συλλόγων των εργαζόμενων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ την Τρίτη 10/9 με προσυγκέντρωση στις 11:00 στα Προπύλαια προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην ανοιχτή συνέλευση στο MAX μετά το πέρας της πορείας.
  • Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ την Τρίτη 10/9 στις 18:30 στο Σύνταγμα.
  • Απεργιακή συναυλία στην ΕΡΤ την Τετάρτη 11/9 για την επανεκκίνηση του αγώνα 3 μήνες μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της από την κυβέρνηση.
  • Ανοιχτή Σύγκλητος την ερχόμενη Πέμπτη.
  • Στην επόμενη Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση, όποτε κι αν αποφασιστεί να συγκαλεστεί, για το συντονισμό κοινών δράσεων σε επίπεδο ΕΜΠ από φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων και καθηγητών.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s