Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπαίνουν στην έκτη εβδομάδα από την έναρξή τους και έχουν φτάσει στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Το υπουργείο έχει στείλει τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, υπό την απειλή της αργίας.

Παρ΄όλα αυτά, ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ., κυρίως με ευθύνη της κυβερνητικής παράταξης, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία αποπολιτικοποιεί,  απαξιεί, υπονομεύει και φιμώνει τις συλλογικές διαδικασίες, δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση υπέρ των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τη συγκυρία ο Φοιτητικός σύλλογος να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις και να δράσει από κοινού και συντονισμένα.

Παρά τις απογοητευτικές απόπειρες για συνέλευση των προηγούμενων εβδομάδων, η πρωτοβουλία της περασμένης Τρίτης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Μας έδειξε, ότι το ευρύτερα προβληματιζόμενο και αγωνιζόμενο μπλοκ της σχολής, μπορεί να συντονιστεί και να ΔΡΑΣΕΙ, έστω και πρωτοβουλιακά, μακριά από οποιουδήποτε είδους αγκυλώσεις, στην προσπάθειά του να γίνει ηγεμονικό στο σύνολο των φοιτητών της σχολής, κάτι που, ως Εγκέλαδος, είχαμε επιδιώξει ήδη από την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε και μία όψη του πανεπιστημίου που οραματιζόμαστε. Ενός πανεπιστημίου όπου διεξάγεται γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (φοιτητές – εργαζομένους- καθηγητές), για τα προβλήματα που απασχολούν την πολυτεχνιακή κοινότητα.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να ανατροφοδοτήσουν και να αναζωογονήσουν την πολιτική ζωή του Συλλόγου. Πλέον είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να «επανεφεύρουμε»  τις συλλογικές διαδικασίες του ΦΣΠΜ, να τις επανανοηματοδοτήσουμε και να τους προσδώσουμε ακόμη πιο βαθιά δημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Ο αγώνας των εργαζομένων έχει ανάγκη τους φοιτητές. Η υπεράσπιση του ΕΜΠ έχει ανάγκη τους φοιτητές.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10 ΣΤΙΣ 12:30 ΑΜΦ.1.2.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s