ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 11/11

Όλοι έχουμε ακούσει την τελευταία εβδομάδα σχετικά με τις «αποφάσεις» του συλλόγου μελών ΔΕΠ του πολυτεχνείου. Το μόνο γεγονός το οποίο γνωστοποιείται είναι ότι οι καθηγητές προς χάριν διάσωσης του εξαμήνου επέλεξαν να λήξουν την απεργία τους παύοντας με αυτόν τον τρόπο να στηρίζουν τους απολυόμενους διοικητικούς υπάλληλους. Δημιουργείται επομένως μία ψευδής εικόνα ως προς τις προθέσεις των ΔΕΠ. Η πραγματικότητα είναι ότι στην προλεχθείσα συνέλευση το κομμάτι του συλλόγου όπου στήριζε επί τόσες εβδομάδες την απεργία δεν οπισθοχώρησε από τις θέσεις του αλλά συμμετείχαν στην διαδικασία άτομα εγκάθετοι τις κυβέρνησης (πολλοί από τους οποίους ήταν αποσπασμένοι σε υπουργεία) όπου έκαναν την εμφάνιση τους μαζικά για να σπάσουν την απεργία. Παρόλη την μεθόδευση η ψηφοφορία κατέληξε σε 114 υπέρ 104 κατά πράγμα το οποίο λίγο γίνεται γνωστό. Εν συνεχεία η σύγκλητος δεν είχε απαρτία και δεν πραγματοποιήθηκε επομένως δεν έχουν επικυρωθεί τυπικά οι οποιαδήποτε αποφάσεις της λειτουργίας του πολυτεχνείου.

Στα πλαίσια της σχολής μας από την Πέμπτη έχουν πραγματοποιηθεί τρία ΔΣ. Στο πρώτο υπογράφηκε από όλες τις δυνάμεις του συλλόγου καμία αναγνώριση για τις λειτουργίες της σχολής Δευτέρα και Τρίτη και κάλεσμα για συνέλευση την Τρίτη μετά από προτροπή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το δεύτερο ΔΣ συγκαλέστηκε ύστερα από πρωτοβουλία φοιτητών του 5ου έτους για παραπομπή της εξεταστικής τον Φλεβάρη, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την ΔΑΠ με την αιτιολογία του κινδύνου απώλειας αυτής λόγο αβέβαιης κατάστασης. Το τρίτο ΔΣ καλέστηκε από την ΔΑΠ για αλλαγή της συνέλευσης σε Δευτέρα μία ώρα πριν την ανακοίνωση του προγράμματος της εξεταστικής η οποία ξεκινάει την Τρίτη. Η συμπεριφορά της καθιστά ξεκάθαρη την προσπάθεια μεθόδευσης της διαδικασίας της συνέλευσης από μέρους της δημιουργώντας έτσι ευνοϊκούς για αυτή συσχετισμούς και μη προάγοντας τον διάλογο, όπως πράττει η παράταξη της ΔΑΠ εδώ και 10 εβδομάδες.

Παρά την απόφαση των μελών ΔΕΠ και την πίεση που δέχονται από το υπουργείο και τα ΜΜΕ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με νέα συνέλευση την Δευτέρα. Αναφορικά με την προσπάθεια του κ. Αρβανιτόπουλου να εκδικασθεί η απεργία ως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε μόνο παράνομη ως προς κάποια τεχνικά ζητήματα που θα ξεπεραστούν αλλά αναγνωρίζεται το δικαίωμα της απεργίας. Επίσης κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα το μόνο επιχείρημα το οποίο παρατέθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο του υπουργείου ήταν ότι οι διαθεσιμότητες είναι μνημονιακή υποχρέωση. Καταρρίπτεται επομένως οποιαδήποτε επιχειρηματολογία περί πλεονάζουσων θέσεων, αξιολογήσεων των ΑΕΙ και όλα τα υπόλοιπα ψευδή δεδομένα από πλευράς κυβέρνησης. Πρέπει να τονιστεί επίσης ότι οποιαδήποτε και να είναι η απόφαση του υπουργείου και του ΣτΕ ο αγώνας για την δημόσια παιδεία είναι πολιτικός δεν είναι νομικός και η έκβασή του θα κριθεί από την δυναμικότητα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παρά την κρισιμότητά της κατάστασης η διοίκηση της σχολής αποφάσισε την διεξαγωγή εξεταστικής εκδίδοντας και το ανάλογο πρόγραμμα απόφαση η οποία υπονομεύει άμεσα τον αγώνα του ευρύτερου Πολυτεχνείου.

Έχοντας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συνέλευση της Δευτέρας ώρα 12:30 στα αμφιθέατρα 1,2 έχοντας κατά νου ότι αποτελεί το πιο κομβικό σημείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής αλλά και της προσπάθειας μας ενάντια στον εκφυλισμό των δομών του συλλόγου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πάγια τακτική των ΜΜΕ και της κυβέρνησης να προσπαθούν να πετύχουν τεχνητούς διχασμούς μέσω της προπαγάνδας. Η έκφανση αυτής της πολιτικής στων χώρο των πανεπιστημίων είναι το δίπολο ανοικτή/κλειστή σχολή ενώ το πραγματικό διακύβευμα είναι η υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η υπεράσπιση του δικαιώματός όλης της κοινωνίας για μια αξιοπρεπή διαβίωση εδώ και τώρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s