Ανακοίνωση για τα σημερινά γεγονότα στο Ίδρυμα

Σήμερα έλαβαν στο Ίδρυμα ορισμένα εξαιρετικά δυστυχή γεγονότα. Παρακολουθήσαμε περιστατικά γενικευμένης, έντονης και ωμής βίας μεταξύ των συναγωνιστών της ΕΑΑΚ και του ΜΑΣ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιων εξ΄αυτών, μεταξύ των οποίων και ενός μέλους του Φοιτητικού μας Συλλόγου.

Αντιλαμβανόμενοι/ες την κρισιμότητα της κατάστασης, επιλέγουμε συνειδητά να μην προσπαθήσουμε να πάρουμε τη θέση του δικαστή, να αποφύγουμε τις εύκολες κατηγορίες, το κουτσομπολιό και τους αφορισμούς και να συμβάλλουμε στην εκτόνωση της κατάστασης. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να αντλήσουμε πολιτική υπεραξία από τη μη-συμμετοχή μας στα γεγονότα και για αυτό δε θα αρκεστούμε στο να διακηρύττουμε το αυτονόητο, ότι, δηλαδή, τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρο στους συλλόγους και δη εντός των κόλπων της αριστεράς, αλλά επιλέγουμε να αντικρύσουμε το πρόβλημα στην πραγματική και πολιτική του διάσταση.

Για την ενότητα και την κοινή δράση της αριστεράς!

Σε ένα σύλλογο όπου ο συντηρητισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και ο ατομικός δρόμος κυριαρχούν, σε ένα σύλλογο που η κυβερνητική ΔΑΠ και η πολιτική ανηθικότητα ανανεώνουν την αυτοδυναμία τους, η Αριστερά, όποια απόχρωση κι αν έχει, οφείλει να εντοπίζει σε αυτήν τον κύριο αντίπαλό της.

Τη στιγμή που αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους συμφοιτητές μας ότι, πράγματι, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, είναι λυπηρό κομμάτια της αριστεράς να αναλώνονται σε «εμφυλίους» για το τι κόσμος θα είναι αυτός.

Ως ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ Πολιτικών Μηχανικών, επιλέξαμε, κατά τη διάρκεια της χρονιάς να στρέψουμε τα βέλη μας και να ασκήσουμε πολιτική κριτική αποκλειστικά στη ΔΑΠ και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όχι γιατί αποφεύγουμε την κριτική από και προς τους υπόλοιπους, αλλά γιατί είμαστε πεπεισμένοι/ες ότι δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια μέσα στην αριστερά και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ενότητα και η κοινή δράση της Αριστεράς είναι αναγκαιότητα στο σήμερα. Κάθε δρόμος πέρα από αυτόν της Ενότητας θα είναι αδιέξοδος τόσο για το Φοιτητικό Σύλλογο, όσο και για την κοινωνία γενικότερα.

Όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτά που τα ενώνουν, είναι υπερβολικά περισσότερα από αυτά που τα χωρίζουν! Ας υπερβούμε, λοιπόν, τις αδυναμίες μας και ας αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία!

 

Υ.Γ. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρό του συναγωνιστή της ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ. – ΕΑΑΚ, μαζί με τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην ενεργό κινηματική δράση εντός του συλλόγου! Το ίδιο ισχύει και για τους τραυματισμένους συναγωνιστές της ΕΑΑΚ και του ΜΑΣ από τους υπόλοιπους συλλόγους του ΕΜΠ, με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s