Καταγγελία για τη στάση της ΔΑΠ

Για άλλη μια φορά, στη σημερινή (12/06) συνεδρίαση του ΔΣ του φοιτητικού μας συλλόγου, η ΔΑΠ Πολιτικών Μηχανικών, εκμεταλλευόμενη την αυτοδυναμία της, δεν υπέγραψε το κάλεσμα που κατατέθηκε για Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17/06, εμμένοντας στην αδρανοποίηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου, στάση την οποία αταλάντευτα διατηρεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε μια τόσο πυκνή συγκυρία με ραγδαίες εξελίξεις για το Ίδρυμα, που ήδη οι διοικητικοί ξεκινούν εκ νέου τις κινητοποιήσεις τους, η ΔΑΠ,  σε πλήρη αρμονία με την κυβερνητική πολιτική και προωθώντας τα μνημόνια και τις απολύσεις στο πανεπιστήμιο, επιλέγει να αποτρέψει το Σύλλογο από το να συζητήσει και να αποφασίσει.

Προσπερνώντας την «ειδική ενημέρωση» του υπεύθυνου της ΔΑΠ για ενδεχόμενη ανακοίνωση από κύκλους του υπουργείου και το τι προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση αυτή υποδηλώνει, εύλογα διερωτώμαστε:

Τι φοβάται η ΔΑΠ;

Μήπως φοβάται ότι το φοιτητικό σώμα θα βρεθεί για να ενημερωθεί για το προβλήματά του, να συζητήσει και να αποφασίσει για αυτά; Μήπως φοβάται ότι θα «χαλάσει» η εικόνα του χωρίς προβλήματα πανεπιστημίου που θέλει να πλασσάρει στους φοιτητές; Αλήθεια, αν όλα βαίνουν καλώς στο ίδρυμα, γιατί οι εργαζόμενοι μπαίνουν εκ νέου σε έναν κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων; Μήπως φοβάται να αντιπαρατεθεί και να αμυνθεί της θέσης της υπέρ των απολύσεων μπροστά στο  σύνολο των φοιτητών; Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη της ΔΑΠ (παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στις σχολές) για τον εμπαιγμό του υπουργείου προς τους εργαζόμενους εδώ και έξι μήνες;

Σαν Εγκέλαδος Πολιτικών Μηχανικών καταγγέλουμε την αυταρχική στάση της ΔΑΠ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι καμία αυτοδυναμία δε δίνει το δικαίωμα σε μία πολιτική δύναμη να φιμώνει το Φοιτητικό Σύλλογο και να καταργεί το δικαίωμά του στο να συνεδριάζει. Είναι απαράδεκτο οι φοιτητές να μην μπορούν να έχουν λόγο για την κατάσταση στη σχολή τους, τη στιγμή που το ίδρυμα βρίσκεται σε μια τόσο οριακή κατάσταση.

Δε θέλουμε κανέναν «προστάτη» του Φοιτητικού Συλλόγου που θα αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς, το πότε θα συνεδριάζει. Δε θέλουμε κανένα Δαπίτη να εγγυάται την «ομαλότητα» στο ίδρυμα. Η ομαλότητά τους είναι η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, οι διαγραφές φοιτητών, το σπάσιμο των πτυχίων μας, η απάθεια και οι απολύσεις των εργαζομένων του ιδρύματος.

Αν αυτή είναι η ομαλότητα, εμείς ανυποχώρητα επιλέγουμε την ανωμαλία.

Επιλέγουμε τη δημοκρατία στους συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις!

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Τρίτη 17 Ιουνίου, 12:30  Αμφ.1&2 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s