Για το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Σε μια χρονική στιγμή που τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και πανευρωπαϊκά τα ποσοστά των ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων αυξάνονται και παγιώνονται, είναι πιο επείγον από ποτέ να μιλήσουμε για τον αντιρατσισμό. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παλέψουμε για τα δικαιώματα των μεταναστών, για την κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων, για τις πολιτικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα. Είναι πιο επείγον από ποτέ να συζητήσουμε για τις ταξικές διαστάσειες των διακρίσεων και του ρατσισμού, αλλά και πώς αυτές υπερβαίνονται από το ιδεολογικό πεδίο της διαπάλης, προσδίδοντας μια σχετική αυτονομία στο ρατσιστικό φαινόμενο. Είναι, δηλαδή, σημαντικό να συζητήσουμε για το πώς ο αντιφασισμός σχετίζεται και διαπλέκεται με τη μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Αντιλαμβανόμαστε , λοιπόν, το ρατσισμό και το φασισμό όχι ως απλά «εργαλεία» των «από πάνω», αλλά, αντίθετα, ως βαθύτατα κοινωνικά ιδεολογικά φαινόμενα ριζωμένα στις σύγχρονες κοινωνίες ήδη πριν από την καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε. Επομένως, είναι προφανές ότι η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό είναι πρότιστα μια ιδεολογική μάχη που πρέπει να δώσουμε.

\Γιατί είναι σημαντικό το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ:
Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, για 18η συνεχή χρονιά, έρχεται να προσφέρει τα μέγιστα. Ένας ζωντανός χώρος με συζητήσεις, συναυλίες, κουζίνες, εκδηλώσεις, workshops, εκθέσεις, βιβλία κ.λ.π. που έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά και να θέσει προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία για το ρατσιστικό και φασιστικό φαινόμενο.

Ένα Φεστιβάλ στη διοργάνωση του οποίου συμμετέχει και η ίδια η μεταναστευτική κοινότητα, η νεολαία, συλλογικότητες και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.
Ένα Φεστιβάλ που σου δίνει την ευκαιρία να συνυπάρξεις δημιουργικά και ανατρεπτικά με το διαφορετικό, να το γευτείς, να ακούσεις τη μουσική του και να το αντιληφθείς σε όλες του τις διαστάσεις.

Γιατί ο Εγκέλαδος συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ:
Αντιλαμβανόμενοι/ες τα παραπάνω δεν μπορούμε παρά να μην είμαστε ενεργό κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Ένα φεστιβάλ από εμάς, για εμάς, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία, για όλους τους υποτελείς. Αντιλαμβανόμαστε ότι κανείς/καμία δε γεννιέται αντιρατσιστής/ρια ή φασίστας και για αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη έκβαση της φετινής διοργάνωσης. Το μήνυμα του φεστιβάλ πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε νέο, φοιτητή, άνεργο, εργαζόμενο, σε κάθε μετανάστη, σε κάθε ομοφυλόφιλο.

 

Να σβήσουμε τα σύνορα!

Να νικήσουμε το φόβο!

Να μη γίνει ο κόσμος φυλακή!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s