Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Σχολή

Χτες την Πέμπτη 17/7 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Τμήματος της σχολής, όπου οι καθηγητές της σχολής αποφάσισαν να χαθεί  η εαρινή εξεταστική του φετινού ακαδημαϊκού έτους, αγνοώντας την απόφαση του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου για τη διεξαγωγή και της εαρινής και της επαναληπτικής εξεταστικής το Σεπτέμβρη. Σε αυτό το πλαίσιο καλέστηκε σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου προκειμένου να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21/7 ώστε να αποφασίσει το ίδιο το σώμα των φοιτητών για το πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Παρ’όλα αυτά, η ΔΑΠ είχε άλλη άποψη… Επί τρεις ώρες δεν εμφανιζόταν στο ΔΣ, προσπαθώντας να το αποφύγει και, όταν τελικά ένα μέλος της εμφανίστηκε, αρνήθηκε να το υπογράψει, χωρίς να δικαιολογήσει καν αυτή του τη στάση. Σε καμία περίπτωση δεν υπαινισσόμαστε ότι η στάση αυτή της «υπεύθυνης» παράταξης μας ξενίζει. Εύλογα όμως αναρωτιόμαστε:

Τι έκανε η ΔΑΠ για να διασφαλίσει την εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ που και η ίδια υπέγραψε; Η παθητική και σιωπηλή στάση της  στη Συνέλευση Τμήματος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση;

Μήπως, τελικά, οι «πρωτοκολλημένες» και επίσημες προτάσεις της ΔΑΠ είναι προσχηματικές;

Γιατί, άραγε, δεν αφήνει τους φοιτητές να συζητήσουν για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής;

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους της ΔΑΠ, ότι, όσο κι αν προσπαθήσουν, δε θα αντλήσουν πολιτική υπεραξία από την κατάσταση αυτή. Όσο κι αν θέλουν να ρίξουν τις ευθύνες για την απώλεια της εξεταστικής στις κινητοποιήσεις των περασμένων εβδομάδων, αντί στους πραγματικούς υπαίτιους, δε θα τα καταφέρουν.

Η απώλεια της εαρινής εξεταστικής, τόσο χρονικά, όσο και ακαδημαϊκά, μπορεί και έχει σημασία να πραγματοποιηθεί. Σε καμία περίπτωση η αυθαίρετη και αίολη απόφαση των μελών ΔΕΠ δεν είναι μονόδρομος και για αυτό θα ανατραπεί με την κινητοποίηση όλων των φοιτητών!

Όλοι & Όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 13:00 Αμφ.1,2

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s