Ανακοίνωση για τα γεγονότα της σημερινής πορείας στο Κάτω Πολυτεχνείο

Σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η κυβέρνηση έδειξε το πιο αυταρχικό και βάρβαρο πρόσωπό της και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η σημερινή πορεία των φοιτητικών συλλόγων θα κατέληγε στο Κάτω Πολυτεχνείο. Σκοπός της ήταν, η έντονη καταδίκη των χτεσινών γεγονότων σε Νομική και Κάτω Πολυτεχνείο, όπου το μόνο που βιώσαμε ήταν ξύλο, χημικά και κλειστές από τα ΜΑΤ σχολές.

Φτάνοντας η πορεία στο Κάτω Πολυτεχνείο, συνάντησε το ιστορικό κτήριο περιτριγυρισμένο από διμοιρίες των ΜΑΤ. Το φοιτητικό κίνημα, όμως, αποφασισμένο να μην υποταχθεί στους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία, βρέθηκε, από την πύλη της Τοσίτσα, στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η σύγκριση είναι αμείλικτη και η εικόνα τρομακτική:

Νοέμβρης ’73: Οι φοιτητές βρίσκονται κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο, έξω από το οποίο βρίσκονται οι δυνάμεις καταστολής

Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014: Οι φοιτητές με συνθήματα στον ίδιο χώρο, υπό το φόβο και τις απειλές των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην πύλη της Τοσίτσα

Τα συναισθήματα από αυτή τη σύγκριση κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι, αλλά, σίγουρα μας γεμίζουν με την αίσθηση ενός νέου ιστορικού καθήκοντος. Ενός καθήκοντος, που έχει η γενιά μας να μην αφήσει άλλο αυτόν τον κατήφορο της αυταρχικοποίησης και του εκφασισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Με συνθήματα και με μαζικές διαδηλώσεις, όπως και σήμερα, θα διατηρήσουμε αταλάντευτο το πάθος μας για ελευθερία! Με γενικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες η νεολαία θα υψώσει το ανάστημά της και θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της!

Οι ευθύνες για το lock-out

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του νέου πρύτανη του ΕΜΠ κ.Γκόλια, να επιβάλλει lock-out στο Κάτω Πολυτεχνείο! Είναι ανεπίτρεπτο να μην επιτρέπεται η είσοδος των φοιτητών στις ίδιες τους τις σχολές! Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούμε να ΜΑΤ απέναντι σε ειρηνικές διαδηλώσεις των φοιτητικών συλλόγων! Είναι ανεπίτρεπτο τα ΜΑΤ να δίνουν διορίες 15λέπτου, ώστε οι φοιτητές να εκκενώσουν τον κοινωνικό τους χώρο, το πανεπιστήμιο!

Την ίδια στιγμή, ο κοσμήτορας της σχολής κ.Κουτσογιάννης σήμερα δήλωνε αλληλέγγυος στον πρύτανη και υποστήριζε την απόφαση του χτεσινού lock-out. Ύστερα και από τις σημερινές τραγικές εικόνες, τον καλούμε να πάρει ξεκάθαρη θέση, επίσημα, για τα γεγονότα. Υπεκφυγές και ουδέτερες στάσεις δε χωράνε όταν οι συγκυρίες είναι τόσο κρίσιμες! Ας αναλάβουμε όλοι, ο καθένας ξεχωριστά, τις ευθύνες που μας αναλογούν!

Ύστερα από όλα αυτά, η παρουσία όλων μας στον χώρο του Πολυτεχνείου το επόμενο τριήμερο κρίνεται αναγκαία, πολλώ δε μάλλον η επιτυχία της πορείας της Δευτέρας!

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s