Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες

Από τις 19 Νοεμβρίου Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται στο Σύνταγμα ζητώντας από την Πολιτεία να αναγνωρίσει την έκτακτη συνθήκη στην οποία βρίσκονται και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Το αίτημα για παροχή της αναγκαίας προστασίας στους απελπισμένους φυγάδες ενός άγριου και παρατεινόμενου πολέμου είναι δίκαιο και κανένα επιχείρημα νομικού κωλύματος, είτε οικονομικού ελλείμματος δεν μπορεί να επιστρατεύεται για να το αποκρούσει. Την ώρα μάλιστα, που οι πρόσφυγες από τη Συρία, άντρες και γυναίκες κυρίως όμως μικρά παιδιά συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια στις πλημμυρισμένες από την βροχή πλάκες  της πλατείας Συντάγματος.

Οι Σύριοι φυγάδες του πολέμου είναι πρόσφυγες και η Ελλάδα, ως κομμάτι της κοινότητας των κρατών που οδήγησαν συνειδητά τη χώρα αυτή στην καταστροφή, οφείλει να τους παράσχει προστασία, καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες στέγασης και σίτισης, βασικής ιατρικής περίθαλψης και προστασίας των παιδιών και των ευάλωτων ατόμων.                                 Για την κάλυψη αυτών των αναγκών δεν μπορεί να επικαλείται η Πολιτεία την ανέχεια, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση με το δικό της νομικό πλαίσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση να στηρίζει την υποδοχή και φιλοξενία των φυγάδων ενόπλων συρράξεων ανεξάρτητα αν ζητούν άσυλο ή όχι (το π.δ. 80/2006 που εφαρμόζει Κοινοτική Οδηγία, προβλέπει τη συνδρομή των θυμάτων ενόπλων συγκρούσεων με κοινοτική χρηματοδότηση στο 80%).Το αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα, ή οπουδήποτε αλλού, είναι δικαίωμα και σαν τέτοιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, δεν είναι υποχρέωση του πρόσφυγα είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
Στην βάση των παραπάνω ο σύλλογος μας μέσω του ΔΣ του αποφάσισε την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των προσφύγων Συρίων για αξιοπρέπεια. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη υποστήριξης σε τρόφιμα και κουβέρτες. Επομένως με βάση την απόφαση θα υπάρχει τραπεζάκι του συλλόγου όπου θα συγκεντρώνονται:

  • Τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια ζωής: (κονσέρβες, γάλα εβαπορέ)
  • Κουβέρτες και είδη ρουχισμού
  • Φάρμακα (κυρίως αντιπυρετικά και παυσίπονα)
  • Υποστρώματα, sleeping bag

Η στήριξη του αγώνα τους είναι στήριξη του αγώνα κάθε καταπιεσμένου.

Η αλληλεγγύη κρατάει τους πρόσφυγες στην ζωή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s