ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ!!!

Βρισκόμαστε ένα μήνα μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη καaι, κάθε μέρα που περνά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύονται κενό γράμμα. Κάθε μέρα που περνά, ο κόσμος που έχει πληγεί από την κρίση, αντιλαμβάνεται, όλο και πιιο ξεκάθαρα, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μιας «ήπιας» διαχείρισης του μνημονίου. Τα δήθεν αντισταθμιστικά και ισοδύναμα μέτρα που θα έβρισκε η κυβέρνηση, έχουν «ξεχαστεί» κάπου μεταξύ του Ένφια, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα λεφτά του λαού και της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η καινούρια χρονιά βρίσκει τα ελληνικά πανεπιστήμια σε μία ακόμα χειρότερη και πιο οριακή κατάσταση. Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρέφει όλους τους πόρους της στη μαύρη τρύπα του χρέους και τα πανεπιστήμια μετά βίας καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, οι κυρίαρχοι επιλέγουν –όχι τυχαία- να θέσουν εκ νέου το ερώτημα για το ποιος, εν τέλει καλείται να χρηματοδοτήσει την παιδεία. Από τις πρόσφατες δηλώσεις Μπουτάρη για δίδακτρα στα πανεπιστήμια, μέχρι την έμπρακτη επιβολή τους από φέτος στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Νομικής, είναι δεδομένο ότι , με όχημα την κρίση, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας μπαίνει σήμερα πιο εμφατικά από ποτέ.

Στη σχολή μας, ήδη βιώνουμε την κατάσταση αυτή, τα τελευταία χρόνια. Οι νεοεισερχόμενοι στη Σχολή φοιτητές δεν θα γνωρίσουν τις δωρεάν τυπωμένες σημειώσεις που μας παρέχονταν παλαιότερα και θα κληθούν επανειλημμένως, με δικά τους έξοδα, να τυπώσουν απαραίτητο για την εκπαιδευτική και εξεταστική διαδικασία υλικό. Για τα σχεδιαστικά υλικά δεν έγινε καμία προσπάθεια από τη Διοίκηση της Σχολής να βρεθούν χρήματα και, ως εκ θαύματος, ύστερα από κινητοποίηση μελών του Φοιτητικού μας Συλλόγου, την ίδια κιόλας μέρα η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν τα υλικά του Τεχνικού Σχεδίου σε όποιον το έχει ανάγκη.

Είναι πλέον πιο αντιληπτό από ποτέ ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορούμε να έχουμε τις σπουδές που οραματιζόμαστε. Είναι πιο προφανές από ποτέ, ότι η ζωή που μας αξίζει δεν χωράει κάτω από το μνημονιακό καθεστώς. Δεν μπορούμε, πλέον, να περιμένουμε τίποτα από αυτό το καθεστώς της επιτροποείας και της επιτήρησης της δήθεν αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας Ένωσης, που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο ορθώνοντας φράχτες στον Έβρο και οδηγώντας σε πνιγμό χιλιάδες πρόσφυγες. Μιας κυβέρνησης με δήθεν αριστερό πρόσημο, που στην πορεία του Σαββάτου στον Έβρο μας καλωσόρισε με χημικά και δακρυγόνα.

Αυτή η ζωή και αυτό το ζοφερό μέλλον δεν μας αξίζουν και μόνο συλλογικά μπορούμε να απαντήσουμε. Μόνο συλλογικά, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και αυτό το έχουμε αποδείξει ουκ ολίγες φορές
. Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος του έχει σταθεί ήδη έμπρακτα αλληλέγγυος στους πρόσφυγες μαζεύοντας τρόφημα, φάρμακα και ρουχισμό, και έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν κάνουμε καμία υποχώρηση από αυτά που δικαούμαστε. Τώρα, επειδή ο αγώνας είναι επιτακτικό να συνολικοποιηθεί, καλούμαστε να συμβαδίσουμε με τους υπόλοιπους φοιτητικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα που έχουν ήδη μπει σε μια τροχιά διεκδικήσεων και αγώνα

Όλοι & Όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Τρίτη 02/11, στις 14:00, στο Αμφ.1.2.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s