Κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

Χωρίς τίτλο

Το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εχεί πλέον αρχίσει να δείχνει για τα καλά το νεοφιλελεύθερο αντεργατικό του πρόσημο, σε αντίθεση με τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις για κοινωνική πολιτική και παράλληλο πρόγραμμα. Τα εργασιακά δικαιώματα και οι ασφαλιστικές απολαβές βρίσκονται στο ναδίρ της μέχρι τώρα πορείας τους στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους εταίρους της προμυνήουν ένα ακόμη δυσκολότερο αύριο. Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η επισφάλεια, τα vouchers, η εργοδοτική αυθαιρεσία, τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία, η τραγική γιγάντωση της ανεργίας, η συνεχής και αθρόα μετανάστευση νέων ανθρώπων σε αναζήτηση εισοδήματος, συνθέτουν το νέο αυτό εργασιακό μεσαίωνα. Μόνοι ωφελημένοι; Οι συνήθεις ύποπτοι. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και διεθνείς, που εκμεταλλευόμενοι το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που καλλιεργούν από κοινού με τους πολιτικούς εκφραστές των συμφερόντων τους, κλιμακώνουν την επίθεση τους απέναντι στους εργαζόμενους και τα κεκτημένα των αγώνων τους.
Παράλληλα οι περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται ενώ μπαίνει στο προσκήνιο και ο νόμος για τους πλειστηριασμούς που, παρά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, φαίνεται ότι θα φέρει πολλούς ανθρώπους αντιμέτωπους με την απειλή κατάσχεσης της πρώτης τους κατοικίας. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, που προσφέρει απλόχερα και χωρίς πολλά ανταλλάγματα, περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου σε ξένους επενδυτές και ιδιώτες. Κι ενώ η χώρα συνεχίζει να δανείζεται δισεκατομμύρια για την «ανάπτυξη» της, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας, η χρηματοδότηση για την υγεία και την παιδεία παραμένει εγκληματικά ανεπαρκής και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60%. Παρ’όλα αυτά, κύριο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και η συντήρηση ενός τραπεζικού συστήματος που χρόνια τώρα βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Στις 12 του Νοέμβρη, οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους οφείλουν να βγουν μαζικά στους δρόμους, απέναντι σε όλους εκείνους που βροντοφωνάζουν με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Απέναντι σε αυτούς που μας επιφυλάσσουν ένα μέλλον χωρίς προοπτική, που μας αποκαλούν «χαμένη γενιά», παροτρύνοντας μας μάλιστα να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο ως μία κανονικότητα. Απέναντι σε όλους αυτούς που καταστρέφουν τα πανεπιστήμια μας, που επιζητούν την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης μας, που εντατικοποιούν τις σπουδές μας, που καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες μας. Στις 12 του Νοέμβρη, μας δίνεται η ευκαιρία να υψώσουμε τη φωνή σε όλους όσους θέλουν την Ευρώπη ένα φρούριο που θα περιστέλλει όλο και περισσότερο τα δικαιώματα μας, που θα προσβάλλει την αξιοπρέπεια μας, που θα μας περιορίζει και θα μας περιθωριοποιεί. Να μην διστάσουμε λοιπόν, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία, να ονειρευτούμε και να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει. Να προτάξουμε τη δική μας εναλλακτική, που θα μιλάει για αλληλεγγύη, αγώνα και ελευθερία.Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών, μέσα από τη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 10/11, αποφάσισε την κατάληψη της σχολής και τη συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 12/11.

Να προτάξουμε τη δική μας εναλλακτική!
Να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει!

Όλοι και Όλες τη Πέμπτη 12/11, στις 10:30, στο Μουσείο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s