Παράνομοι άνθρωποι, μόνο στα βρώμικα μυαλά τους!

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφερε προς ψήφιση ένα κομμάτι τις ευρωτουρκικής συμφωνίας, για την «αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης». Από την 10296023_1098098343543066_330322334829547434_oπροηγούμενη Παρασκευή, που επικυρώθηκε και η εν λόγω απόφαση, η κυβέρνηση δηλώνει πως πρόκειται για μεγάλη διπλωματική νίκη, πανηγυρίζοντας που καταφέρνει να αποκόψει τις προσφυγικές ροές. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία συμφωνία εγκληματική, που αναστέλλει τη συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων και καταστρατηγεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ουσιαστικά, μιλάμε δηλαδή για μία συμφωνία, που δεν προσπαθεί να δώσει καμία λύση στην ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων, ενώ παράλληλα επαναφέρει στον δημόσιο λόγο, ακροδεξιές ρητορείες περί αποκοπής των προσφυγικών ροών (με οποιονδήποτε τρόπο;) και «παράνομων» μεταναστών.
Η Ε.Ε. πλέον με τον πιο ξεκάθαρο και κυνικό τρόπο, έρχεται να ολοκληρώσει όλες τις πολιτικές των προηγούμενων ετών, να υψώσει όλο και μεγαλύτερους φράχτες, να δείξει τον πιο απάνθρωπο της χαρακτήρα. Βασικοί άξονες της συμφωνίας, είναι η αποκοπή των προσφυγικών ροών, η περαιτέρω στρατιωτικοποιήση των συνόρων με την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η επιστροφή των «παράτυπα εισαχθέντων»(!) στην Τουρκία. Να σημειωθεί εδώ, ότι παρά τις καταγγελίες για κακομεταχείριση προσφύγων, διακρίσεις καθώς και παράνομες επαναπροωθήσεις σε γειτονικές χώρες, ακόμη και σε εμπόλεμες περιοχές, η Τουρκία, με βάση και τη νέα συμφωνία, θα θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα» στην οποία θα μπορούν να επιστρέφονται οι πρόσφυγες. Παράλληλα με αυτά, σημειώνεται ότι για κάθε «παράτυπο» μετανάστη που θα επιστρέφεται στην Τουρκία, η Ευρώπη θα δέχεται έναν «νόμιμο», χωρίς όμως ο αριθμός τους να ξεπερνάει τους 72000. Οι υπόλοιποι θα μένουν είτε στην Ελλάδα είτε θα επιστρέφονται από εδώ στην Τουρκία, αν η αίτηση ασύλου τους δεν γίνει δεκτή(!). Και όλα αυτά, παρότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δηλώνει ότι το 91% όσων περνούν στην Ελλάδα, είναι πρόσφυγες(45% Σύροι, 28% Αφγανοί, 18% Ιρακινοί – το 36% είναι παιδιά και το 21% γυναίκες. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι με αυτή τη συμφωνία η Ευρώπη καταργεί διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν τη χορήγηση διεθνούς προστασίας, αρνείται το δικαίωμα τόσων ανθρώπων σε μία ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση.
Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι όχι απλά δεν πρόκειται για μια διπλωματική επιτυχία, αλλά για μία εγκληματική απόφαση της Ε.Ε. Από την πλευρά μας καλούμαστε να οργανώσουμε της αντίσταση απέναντι στην Ευρώπη-φρούριο και την Ελλάδα-Φυλακή. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε όσους πνίγουν μετανάστες στο Αιγαίο, κλείνουν τα σύνορα, φυλακίζουν πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στους κυνικούς της εξουσίας, που αφαιρούν από τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου το δικαίωμα στη ζωή και τους μεταχειρίζονται σαν φαντάσματα. Σαν υπάρξεις δίχως οντότητα, σαν ζωντανούς δίχως ζωή. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους μετανάστες, οικονομικούς και πολιτικούς, να παλέψουμε από κοινού για να πέσουν οι φράχτες, για να ζήσουν οι άνθρωποι!
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τις επόμενες μέρες σε ανοιχτό μάζεμα τις δυνάμεις της Αν.Αρ.Πα ΕΑΑΚ, καθώς και τους ανένταχτους/ες αγωνιστές/ριες που το προηγούμενο διάστημα ενεπλάκησαν στο εγχείρημα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης πολ.μηχ, με σκοπό την συνδιοργάνωση εκδήλωσης-συζήτησης με θέμα το προσφυγικό και τη νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ορίζοντα την αναζωπύρωση των συλλογικών διαδικασιών και την επαναλειτουργία ης αντιπολεμικής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s