Για να πέσουν οι φράχτες, για να σταματήσουν οι απελάσεις!

Αυτή τη Δευτέρα, 4 Απρίλη, μπήκε επισήμως σε εφαρμογή η νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, με τις πρώτες επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μία συμφωνία έκτρωμα, που καταστρατηγεί βασικά 12957413_10204401593318867_17416098168944885_oανθρώπινα δικαιώματα και καταργεί τη συνθήκη της Γενεύης περί διεθνούς προστασίας. Βασικές τις αρχές, οι εξής: περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων με την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επαναπροωθήσεις πολιτικών και οικονομικών προσφύγων-ακόμη και Σύρων- στην Τουρκία, μετεγκατάσταση μόνο 72.000 προσφύγων συνολικά στην Ευρώπη. Αυτή τη Δευτέρα η Ευρώπη, αδιαφορώντας πλήρως να δώσει κάποια λύση στα προβλήματα τόσων χιλιάδων ανθρώπων, δείχνει τον πιο απάνθρωπο και κυνικό χαρακτήρα της επιδιώκοντας να ξεφορτωθεί τόσους χιλιάδες «περιττούς» ξένους.
Απέναντί μας βλέπουμε δύο κόσμους να συγκρούονται. Ο ένας είναι ο κόσμος της «πολιτισμένης» δύσης, που συνεχίζει να τροφοδοτεί τον πόλεμο, που κλέβει τα τιμαλφή των προσφύγων, που χρησιμοποιεί εργαλειακά, ως μοχλό πίεσης, τόσους ανθρώπους. Είναι ο κόσμος με εκείνες τις εικόνες ντροπής, με πρόσφυγες δεμένους με χειροπέδες πισθάγκωνα, με συνοριοφύλακες της FRONTEX να φορούν υγειονομικές μάσκες στα πρόσωπα. Είναι ο κόσμος της Ευρώπης-Φρούριο, των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων κράτησης, των διαχωρισμών, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Από την άλλη, προβάλλει ο κόσμος όλων εκείνων των αγωνιζόμενων ανθρώπων, που δεν το βάζουν κάτω. Είναι ο κόσμος των ανθρώπων που κόβουν συρματοπλέγματα, που απαιτούν να πέσουν οι φράχτες, που διεκδικούν ίσα δικαιώματα, αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση για όλους, που ζητούν να σταματήσουν οι διαχωρισμοί και οι απάνθρωπες πολιτικές, που βγαίνουν στους δρόμους διαδηλώνοντας για μία καλύτερη ζωή με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, θέλουμε να βρεθούμε κι εμείς, γι’αυτό και θεωρούμε απαραίτητη την αναζωπύρωση των διαδικασιών που ξεκίνησαν όλο το τελευταίο διάστημα με την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του συλλόγου.
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όλες και όλους σε ανοιχτό μάζεμα, με σκοπό τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης για το προσφυγικό και την νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, την Δευτέρα 11 Απρίλη, στις 13:30, στην Αίθουσα 17.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s