9+1 λόγοι για να ψηφίσουμε στις φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαΐου

  1. Γιατί δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος τη στιγμή που ψηφίζονται νόμοι ,όπως το ασφαλιστικό, που καταδικάζουν την γενιά μας σαν χαμένη.
  2. Γιατί δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος τη στιγμή που η ομαλή λειτουργία του ΕΜΠ είναι στον αέρα , λόγω της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης της παιδείας ως δημόσιο αγαθό. Τη στιγμή που κάθε χρόνο περικόπτονται όλο και περισσότερα συγγράμματα, που στο πρώτο έτος δεν δίνονται πια σχεδιαστικά υλικά, που όλο και λιγότεροι φοιτητές δικαιούνται δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες και η δωρεάν σίτιση δεν είναι πλέον  αυτονόητη.
  3. Γιατί πρέπει να αναζωογονηθούν και να επανανοηματοδοτηθούν οι συλλογικές μας διαδικασίες ώστε με μαζικές συνελεύσεις να πετύχουμε νίκες στο σήμερα.
  4. Γιατί ήρθε η ώρα να συμμετέχουμε στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων έχοντας ενεργό και καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των σπουδών μας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα μας ,κόντρα σε όσους θέλουν να αλλάζουν νύχτα τους όρους με τους οποίους θα σπουδάζουμε.
  5. Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις το πεδίο ελεύθερο ,σ΄αυτούς που καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία μέσα στις σχολές.
  6. Γιατί δεν μπορείς να αφήνεις κάποιους να νομίζουν ότι ο σύλλογος είναι τσιφλίκι τους , αποφασίζοντας για σένα και εξ ονόματός σου, χωρίς εσένα.
  7. Γιατί δεν μπορείς να επιτρέψεις να γίνει η πολιτική σου απουσία δύναμη νομιμοποίησης για τις καθεστωτικές  δυνάμεις στο πανεπιστήμιο.
  8. Γιατί δεν μπορείς να επιτρέψεις σε αυτούς που υπερασπίζονται τα μνημόνια και τις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας, να πανηγυρίζουν το βράδυ των εκλογών.
  9. Γιατί τώρα είναι η στιγμή να αποφασίσεις τι πανεπιστήμιο θέλεις οραματιζόμενος το πανεπιστήμιο των αναγκών μας.

 

9+1. Για να σπάσει η αυτοδυναμία της ΔΑΠ, της οργάνωσης σπουδάζουσας της ΟΝΝΕΔ!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s