9+1 λόγοι για να ψηφίσουμε στις φοιτητικές εκλογές της 24ης Μαΐου

  1. Γιατί πρέπει στις φετινές εκλογές να αποτυπωθεί ότι το δυναμικό του αγώνα ενάντια στο Πρόγραμμα Σπουδών δεν αφομοιώθηκε από την πρόταση Διοίκησης-ΔΑΠ.
  2. Γιατί δεν μας αρκεί η άποψη του Φοιτητικού Συλλόγου απλά να »καταγράφεται» , αλλά να αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στη λήψη αποφάσεων.
  3. Γιατί στις εκλογές πρέπει να αποτυπωθεί η γνώμη των φοιτητών της σχολής και όχι οι μηχανισμοί των πελατειακών δικτύων.
  4. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει η αυτοδυναμία της ΔΑΠ, να αποτελεί εργαλείο στα χέρια της διοίκησης, προκειμένου να περνάει μέτρα που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας.
  5. Γιατί αύριο θα είναι αδιανόητος ο αγώνας για αξιοπρεπή εργασία, αν σήμερα θεωρήσουμε αδύνατο τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την υποτίμηση των πτυχίων μας.
  6. Γιατί η γενιά μας πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο αντεπίθεσης των μνημονιακών πολιτικών, που καταστρέφουν την ζωή μας και εγκλωβίζουν το μέλλον μας.
  7. Γιατί πρέπει να ενισχυθεί ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός λόγος μέσα στις σχολές.
  8. Γιατί δεν πρέπρει να αφήσουμε να πανηγυρίζουν τη νύχτα των εκλογών, αυτοί που μας αντιμετωπίζουν σαν νούμερα, αυτοί που μας έχουν φακελωμένους.
  9. Γιατί τώρα είναι η στιγμή να αποφασίσεις τι πανεπιστήμιο θέλεις οραματιζόμενος το πανεπιστήμιο των αναγκών μας.

 

9+1. Για να σπάσει η αυτοδυναμία της ΔΑΠ, της οργάνωσης σπουδάζουσας της ΟΝΝΕΔ!!!

Σχολιάστε