Ποιοι ειμαστε;

Είμαστε αυτοί που δραστηριοποιήθηκαν ενεργά στις απεργίες ενάντια στα μέτρα λιτότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων τα προηγούμενα 2 χρόνια και στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι φοιτητικό και εργατικό κίνημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Είμαστε αυτοί που μπλοκάραμε στην πράξη τον ν. Διαμαντοπούλου και αποτρέψαμε την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Είμαστε αυτοί που στήνουμε δίκτυα αλληλεγγύης στις γειτονιές και στο Πανεπιστήμιο (όπως δωρεάν μαθήματα σε μαθητές λυκείου) απαντώντας με τα δικά μέσα στην πολιτική λιτότητας και δείχνοντας ότι ένας άλλος δρόμος οργάνωσης της κοινωνίας είναι εφικτός.

Είμαστε αυτοί που παλεύουμε για πραγματική δημοκρατία στους φοιτητικούς συλλόγους, με ενίσχυση των Γενικών Συνελεύσεων, ώστε όλοι να εμπλεκόμαστε ενεργά στις αποφάσεις μας.

Είμαστε αυτοί που παλεύουμε για ένα πραγματικά ελεύθερο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας κοινωνίας με πραγματική ισότητα και δημοκρατία.

Ας συστηθούμε…

Είμαστε ο Εγκέλαδος, ένα αυτόνομο σχήμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που αποφασίζει συλλογικά, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της σχολής και της κοινωνίας γενικότερα.

Συμμετέχουμε στην Αριστερή Ενότητα για να μπορούμε να συντονίζουμε την δράση μας και με άλλες σχολές πανελλαδικά και γιατί πιστεύουμε ότι η κοινή δράση και ενότητα της αριστεράς είναι αυτή που οδηγεί σε νίκες.

Μας αξίζει ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Μας αξίζει ένα πτυχίο με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Μας αξίζει το δικαίωμα ν’ ακούγεται η φωνή μας.

Διαλέγουμε να αντιστεκόμαστε συλλογικά με όπλο την αξιοπρέπεια μας και την ενότητα στη δράση…

Διαλέγουμε το δρόμο της αμφισβήτησης…

Με όχημα την Αριστερά παλεύουμε για τους κοινωνικούς αγώνες της συνολικής ανατροπής!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s